O Deželi pravljic

Pozdravljeni v Deželi pravljic,

v deželi, kjer se glas pravljičnih bitij sliši daleč naokoli, in če boste dobro poslušali boste iz gozda zaslišali glas Rdeče kapice, ki se pogovarja z zlobnim volkom, globlje iz gozda pa vas bo dosegel glas Sneguljčice, ki skrbi za domovanje svojih ljubih palčkov in si ob tem krajša čas s prečudovitim petjem.

Na obronku gozda bo v vas udarilo smrčanje z dvora, na katerem spi kraljična Trnjulčica svoj stoletni spanec in čaka na princa, da jo reši zlobnega uroka. Monotono smrčanje bodo presekali mili kriki male miške in že boste v toplih krajih Dežele pravljic, v vroči savani, kjer boste naleteli na mladega Levkota, ki meče prestrašeno miško visoko v zrak, za sosednjim grmom pa boste zaslišali podrobnosti bojnega plana hijene, pume in mogočnega leva, ki želijo zvabiti nedolžno antilopo v svoje morilske krempeljce. 


Ko se boste želeli osvežiti pa se zna zgoditi, da boste na otoku sredi reke zaslišali Malo Mingo v pogovoru z navihanim Mungom, ki ji pomaga uiti strašni usodi, da bi postala večerja za mlade krokodilčiče. 


Kot vidite se v Deželi pravljic vedno nekaj dogaja, zato bo Dežela pravljic vsak mesec predlagala poslušanje pravljice meseca, vam pokazala katere pravljice trenutno poslušajo vaši sodeželani in katere je za vas izbralo uredništvo. Prav tako boste lahko poslušali popularne ali najnovejše pravljice.  


Po Deželi pravljic se boste lahko premikali s pomočjo zemljevida, ki vas bo vodil v pravljično Evropo, Afriko, Ameriko ali na katero drugo celino ali pa se boste premikali po kategorijah, kjer boste poslušali vam najljubše pravljice o princeskah, živalih, vitezih ali pa boste izbiro prilagodili glede na starost poslušalca ali po priljubljenem avtorju.

 

Dežela pravljic vas vabi tudi, da se naročite na Pravljična obvestilca, da boste vsak čas na tekočem s pestrim in najnovejšim dogajanjem v Deželi pravljic. 

 

Zdaj pa le brž vstopite v pravljični svet Dežele pravljic.  

 

Vabljeni tudi k ogledu predstavitvenega videa


Različica strani: |