Pravila poslovanja

1. Uvod

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega servisa Dežele pravljic, na domeni www.dezelapravljic.si, v nadaljevanju Dežela pravljic, pravice uporabnika oziroma kupca ter poslovni odnos med njima.  

Splošni pogoji poslovanja Dežele pravljic upoštevajo Zakon o varstvu potrošnika (ZVPot-UPB2), priporočila GZS in mednarodne kodekse za e-poslovanje. 

 

Ob registraciji v sistem Dežele pravljic obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo, ki ju je sam določil. Uporabnik se lahko v sistem Dežele pravljic registrira tudi preko Fb connect-a. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Uporabnik oziroma kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo ponudnik objavil na teh straneh. Uporabnik potrdi registracijo s klikom na povezavo, ki jo prejme v e-pošti Dežele pravljic, poslani na email naslov, ki ga je oddal ob registraciji. V kolikor uporabnik e-pošte s povezavo za potrditev registracije ni prejel, naj se po pomoč obrne na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

Ponudnik si bo prizadeval k zagotavljanju ažurnosti podatkov, vendar ne odgovarja za morebitne napake ali netočnosti glede vsebine spletnega sistema Dežele pravljic ali nedelovanja sistema, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve.

Če ponudnik ne bo uspel popraviti podatkov na spletnih straneh, o denimo cenah izdelkov, bo kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila.

Vse fotografije se obravnavajo  kot simbolične in ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Dežela pravljic lahko vsebuje povezave do zunanjih oz. drugih spletnih strani/mest/portalov, vendar za dostopnost, vsebino in napake na teh povezavah ne more odgovarjati.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni v skladu s potrebami poslovanja Dežele pravljic za doseganje kakovosti ponujene storitve,  kadarkoli in brez vnaprejšnje najave. S spremembami pogojev poslovanja je uporabnik vedno seznanjen na namenjeni podstrani na kateri se nahajajo splošni pogoji. 

 


2. Postopek nakupa 

Ob vstopu v sistem Dežele pravljic je obiskovalec anonimen. Dokler se ne registrira ali prijavi v sistem lahko uporablja vse funkcije, razen poslušanja brezplačnih pravljic ter ne more izvesti nakupa pravljic in s tem poslušanja celotnega avdio zapisa posamezne pravljice.

Nakup poslušanja pravljic se izvede s pomočjo pravljičnih cekinov.


Nakup cekinov 

Uporabnik se prijavi ali registrira v sistem Dežele pravljic. Ko opravi registracijo ali prijavo, mu Dežela pravljic ponudi nakup cekinčkov za poslušanje pravljic. Nato uporabnik oziroma kupec izbere želeno število cekinov oziroma paket cekinov. V naslednjem koraku  kupec izbere način plačila in klikne »Naprej na pregled«. V naslednjem koraku pregleda dane podatke in klikne »Naprej na plačilo« ali »Nazaj na izbiro«, v primeru, da želi narediti spremembo prej danih podatkov ali izbire plačila. Ko kupec klikne »Naprej na plačilo« in je za plačilo ga sistem Dežele pravljic preusmeri na izbrani način plačila, kjer odda zahtevane podatke za izvedbo plačila. Ko sistem izvede transakcijo je nakup potrjen, pravljičnemu računu se dodajo cekinčki, kupec pa na email naslov, ki ga je oddal ob registraciji, prejme potrdilo o nakupu.

Kupec v primeru plačila preko bančne ali kreditne kartice prejme račun o plačilu na svoj email naslov. V primeru plačila preko Monete pa je storitev zabeležena na računu, ki ga uporabnik prejme od svojega mobilnega operaterja. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika.


Cene

Cene cekinov so v evrih (EUR). Cene in ostale ugodnosti veljajo na dan oddaje naročila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Za račun velja originalen račun, ki ga po opravljenem plačilu kupec prejme na svoj email naslov.

Ponudnik izda račun v elektronski obliki. 

Predmet/storitev nakup

Kupec z nakupom poslušanja pravljice pridobi pravico do neomejenega poslušanja nakupljene pravljice, kadarkoli se registrira v Deželo pravljic.

 

 

3. Načini plačila

Plačilo cekinov je možno preko predračuna, z Moneto ali plačilnimi karticami.

Pri izbiri plačila s predračunom kupec na email naslov prejme predračun in v njem vse podatke potrebne za izvedbo plačila. Po opravljenem plačilu, sistem Dežele pravljic v roku 48h pošlje email z elektronskim računom. Po prejetju računa kupec lahko izvede postopek nakupa v Deželi pravljic.

Pri izbiri plačila z Moneto, kupec izvede plačilo preko sistema za plačevanje z mobilnim telefonom. Po kliku na »Naprej na plačilo« kupec vnese svojo GSM številko in nato geslo, ki ga prejme v SMS sporočilu. 

 

Pri izbiri plačila s plačilnimi karticami je možno plačati s spodnjimi karticami:

•             MAESTRO 

•             MASTERCARD

•             KARANTA

•             VISA

 

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku ponudnika, enako se ne shranjujejo številke kreditne kartice za  prihodnja naročila. Ob ponovnem nakupu je potrebno številko kreditne kartice ponovno vpisati. V primeru nepooblaščene uporabe vaše kreditne kartice pri nakupu se ravnajte po navodilih, ki vam jih določa izdajatelj vaše kreditne kartice.

Pomembno: Ob oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

 


4. Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 256-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. 

 


5. Pravica do zasebnosti

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Kupec s potrdilom nakupa dovoljuje, da zavod Dežela pravljic vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z njegovimi osebnimi podatki, in mu ob tem zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01). 

Dežela pravljic si dovoljuje uporabljati nekatere podatke o vašem obisku (IP-naslov, datum in uro dostopa, ponudnika spletnih storitev, obisk posameznih strani, spletni naslov iz katerega dostopate, idr.). Z registracijo si dovoljuje Dežela pravljic zaradi pogodbenega razmerja uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov.

Z uporabo Dežele pravljic se skupaj z datotekami na uporabniške računalnike prenesejo tudi t.i. piškotki – kratke tekstovne datoteke, ki vsebujejo podatke za pravilno delovanje spletnega mesta in tudi zagotavljajo določene prednosti za uporabnika.

 


6. Pravica do odstopa od nakupa 

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe v 15-ih dneh od potrditve naročila, pri tem pa mu ni potrebno navajati razloga. Kupec lahko odstopi od pogodbe samo v primeru, da ni unovčil cekinov, ki jih je kupil in tako ni dostopal do plačljivih avdio vsebin. Obvestilo o odstopu od pogodbe mora biti skupaj z originalnim računom, v pisni obliki poslano na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  in se razume, kot pravočasno, če je poslano v zgoraj zahtevanem časovnem roku. Vračilo plačila ponudnik izvrši na transakcijski račun kupca.

 

Ponudnik si pridržuje pravico, da izjemoma (v celoti ali delno) odstopi od izvedbe naročila v primerih, če ugotovi povečano plačilno rizičnost kupca. Brez dovoljenja enega od staršev ali zakonitega skrbnika ponudnik ponudnik tudi ne bo sprejel naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok in ne bo sprejel kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. V vseh takih in podobnih primerih bo kupec o morebitnem odstopu od pogodbe s strani ponudnika takoj obveščen po e-pošti.

 


7. Koda za popust

Koda za popust je promocijska koda, ki prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. 

 

Kako uporabiti promocijsko kodo?

Promocijska koda je koda, ki jo prijavljen uporabnik vpiše v prvem koraku nakupa cekinov, v okence »vnesite kodo«. Popust oziroma ugodnost bo upoštevana takoj po kliknu na puščico poleg okenca.


8. Odgovornost

Dežela pravljic ne more odgovarjati za povezave do Dežele pravljic. Dežela pravljic ne jamči, da je njena uporaba vedno na razpolago, neprekinjena in da bo upravičila uporabnikova pričakovanja.. Ravno tako Dežela pravljic ni odgovorna za morebitno škodo ali izgubo programov ali datotek, zaradi uporabe Dežele pravljic.

 


9. Piškotki

Za zagotavljanje normalnega delovanja spletne strani in boljše uporabniške izkušnje na spletni strani dezelapravljic.si uporabljamo le dva spodaj navedena piškotka, ki sta popolnoma neinvazivna.
Piškotek 1: naključna maskirana koda (npr 0bc0dbe9c8636e15981f33a8891f0407), traja do zaprtja brskalnika, sejalni piškotek namenjen normalnemu delovanju Joomla CMS sistema.
Piškotek 2: tpl, trajanje 1 mesec, piškotek namenjen prikazovanju izbrane vizualne podobe strani in se zapiše le z uporabnišpko lastno akcijo preklopa podobe strani med namizno in mobilno različico na dnu strani.

 


10. Avtorske pravice 

Vse avdio pravljice in ostalo gradivo na portalu Dežela pravljic je v lastni zavoda Dežela pravljic ali njegovih partnerjev ali pogodbenih sodelavcev oz. so označene z ustreznim virom ali avtorjem. Brez pisnega dovoljenja zavoda je prepovedano reproduciranje, distribuiranje, predelava ali druga uporaba avtorskega dela ali njegovih delov v kakršnem koli obsegu ali postopku vključno s tiskanjem ali shranitvijo v elektronski obliki, kar velja tudi za vse nosilce zvoka, ki so bili izdelani in izdani od Dežele pravljic.


11. Prenehanje Dežele pravljic ali posameznih sklopov ali delov

Dežela pravljic si pridružuje pravico, da preneha obstajati v celoti ali delno, Dežela pravljic lahko omeji ali prekine dostopnost do posameznih vsebin ali aplikacij na podlagi odločitve zavoda Dežela pravljic. 

V primeru prenehanja delovanja Dežele pravljic mora le ta kontaktirati uporabnike, jih seznaniti z odločitvijo ter jim ponuditi možnost prenosa kupljenih datotek v trajno last.

 


12. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 

V ta namen ima ponudnik sistem obravnavanja pritožb in za to določeno osebo, s katero se kupec lahko poveže telefonsko na 0590 28790  ali po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. Če stranki sporazuma ne bosta mogli doseči, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani, po slovenskem pravu.

 

Želimo veliko prijetnih nakupov in pravljičnih užitkov, 

 

vaša Dežela pravljic

 

 

Različica strani: |