Mačji pobeg
Odlomek - za poslušanje celotne pravljice, se prijavite.

Mačji pobeg

Mačji pobeg

Ljudske (?) Azija 11:03 od 3 let » Basni

Koma in Gon sta dva mlada mucka, ki se neizmerno ljubita. Njuna ljubezen je tako močna da premaga prav vse ovire, ki so na poti njuni sreči.

Poslušajte pravljico in izvedeli boste kako jima je uspelo, kljub vsem nepredstavljivim preprekam, ostati skupaj in obdržati neizmerno medsebojno mačjo ljubezen.Preberite pravljico

Tekst pravljice

 
MAČJI POBEG
 
Nekoč, že kar nekaj časa nazaj, je živel najlepši mačkon, kar si jih je moč predstavljati. Imel je sijočo, neverjetno gladko tigrasto dlako in par prikupnih mačjih oči, ki so topili srce že ob prvem pogledu vanje. Ime mu je bilo Gon. Njegov lastnik je bil glasbeni učitelj, ki je bil nanj močno navezan.
Nedaleč stran pa je živela gospa, ki ji je čas krajšala srčkana mala mucica Koma. Ne glede na to, kaj je ta mucica počela, človek kar ni mogel odvrniti pogleda od nje. Tako prisrčno je pomežiknila z malimi mačjimi očki, pa tako prikupno si je s šapico umivala gobček po jedi, pa kako se je znala priviti v naročje in presti. Da, bila je prava mačja zapeljivka, kateri ni bilo para.
Tako se je nekega dne zgodilo, da sta se ta mačkon in ta mucica srečala na večernem sprehodu. “Oh, kakšna lepotica, prosim postoj no malo in mi zaupaj svoje ime čudovita?” je Komo ogovoril Gon, ta pa je sramežljivo odvrnila: “Oh hvala za poklon postavni mačkon. Koma mi pravijo. Pa tebi?” “Jaz sem pa Gon, me veseli, prekrasna Koma.” je zapeljivo nadaljeval Gon in Komo povabil na sladoled. Slednja je seveda privolila in nekaj trenutkov kasneje sta si ležeč v senčki že delila slasten vaniljev sladoled s posipom iz hrustljavih mišjih krempeljčkov in se pogovarjala.
Da, bila je prava ljubezen na prvi pogled. Čas, ki sta ga preživela skupaj, se je zdel kot trenutek in trenutki, ki sta jih od tistega dne dalje preživljala ločena so se zdeli kot večnost. Vsakič, ko sta se poslovila, sta postala otožna, zato je Gon nekega dne ob slovesu Komi predlagal: “Draga Koma, takoj danes povem svojemu lastniku, da sem se brezupno zaljubil in gotovo ne bo stal na poti najini ljubezni, in me podaril ali pa vsaj prodal tvoji lastnici.”
“Oh, kako čudovita ideja dragi Gon.” Je bila navdušena Koma in odvrnila: “In veš kaj, če tvoj lastnik ne bo za, bom pa jaz svojo prosila, naj me podari ali proda tvojemu.”
Rečeno storjeno. Ko sta prispela domov, sta oba poskusila prepričati svoja lastnika, da bi ju pustila živeti skupaj. A zaman. Ne eden ne drugi se nista bila pripravljena odpovedati svojima ljubljenčkoma. Tako sta se naša zaljubljenca odločila, da se enkrat iz večernega sprehoda preprosto ne vrneta domov, temveč skupaj pobegneta. In res. Naslednji večer, sta se dobila kot že nekajkrat poprej, a namesto, da bi postopala po svojem okolišu, sta se skupaj odpravila na drugo stran parka, kjer ju njuna lastnika ne bi našla. Srečna, kot še nikoli sta objeta ležala v travi in drug drugemu izpovedovala ljubezen, ko pa je njuno idilo, kar naenkrat prekinil pasji lajež.
“Arrrr mačke!” je zarenčal velikanski pes in se pognal proti njima. “Koma pazi, pes, zbeži na drevo, hitro.” je hotel svojo ljubezen obvarovati zaljubljeni Gon. Ta je seveda ubogala in urno splezala na drevo nato pa nemudoma zaklicala Gonu: “Joj pazi Gon, ujel te bo, hitro pridi še ti gor!”
A pogumni Gon je ni ubogal. Ostal je spodaj, se nagrbančil in začel besno mahati z repom. Psu se je pogumno postavil po robu, saj je vendar hotel pokazati svoji izvoljenki, da jo je pripravljen varovati, tudi z življenjem, če je treba. Ko je pes videl Gona z vso dlako pokonci se je le nekoliko prestrašil in za trenutek postal pred njim. Ko sta si tako zrla iz oči v oči, pa je pes, ki je bil res velik in močan vseeno ocenil, da mačkona lahko zmaže za malico in zopet zarenčal. Ravno, ko se je hotel pognati vanj pa je vmes posegel neki moški.
Park je bil namreč last kraljeve družine in po njem se je vsak večer sprehajala princesa v spremstvu dvornega služabnika. Ko je ta videla, da pes poskuša napasti čudovitega mačkona, je brž naročila svojemu služabniku, naj pomaga prikupnemu mačjemu zapeljivcu. Tako, je služabnik pregnal psa in vzel Gona v naročje ter ga odnesel princesi.
Princeso je pogumni mačkon tako navdušil, da ga je odnesla s seboj na dvor in mu pripravila najčudovitejše ležišče v svoji sobani, naročila služinčadi naj mu pripravljajo najboljšo hrano in nasploh zanj skrbela kot za pravega kraljeviča. Ni pa vedela, da Gon na dvoru ne bo srečen.
Gon je ves čas le razmišljal, kako naj vendar princesi pove, da je v parku na drevesu ostala njegova izvoljenka, ki sedaj tava naokoli sama, kdo ve kje. Ni in ni mogel nehati misliti nanjo in je tako ves čas le posedal ob oknu in upal, da bo še kdaj uzrl svojo ljubo Komico. “Čemu tako žalosten pogled dragi muc?” je otožnega mačkona vprašala princeska, ga pobožala po glavi in nadaljevala: “Kaj se mar nimaš lepo tu pri meni? Mar pogrešaš družbo drugih muc? Si za to ves čas tako ne živahen? Joj, poglej zunaj, kako se tisti trije mačkoni podijo. Videti je, kot da dva velika mačkona lovita ljubko malo mucico.” Gon je pogledal skozi okno in v trenutku postal ves nemiren. Mucica, katero sta lovila mačkona, je bila namreč Koma.
Začel je praskati po oknu, skakati po kljuki nato pa je z rotečim pogledom pogledal princesko in začel milo mijavkati. Princeska ga je žalostno pogledala nato pa dejala: “Kaj je? Želiš, da te spustim ven? To je to kaj ne? Tu pri meni nisi srečen, kaj ne? Pojdi, bodi srečen dragi muc, čeprav te bom močno pogrešala te imam preveč rada, da bi te imela tu, če vem, da se ob meni nimaš lepo.”
Odprla je vrata, Gon pa se je nemudoma pognal v dir. V trenutku je napodil mačkona, ki sta nagajala Komi, nato pa stekel k njej in se s smrčkom ljubeče podrgnil ob njen smrček.
V trenutku sta bila oba zopet nepopisno srečna in Koma je dejala: “Gon, dragi, ljubi Gon, zopet si me rešil. Kako te ljubim moj lepi mačkon. Nikoli več se ne ločiva, obljubi, od zdaj naprej vedno z repkom ob repku, ne glede na vse. “Od zdaj in zavedno.” Je odvrnil Gon. “Le tvoj in ob tebi lepotička. Repek ob repku.”
Princesa, ki je dogajanje opazovala pa je končno doumela, čemu je bil Gon pri njej tako nesrečen. “Oh zaljubljen je bil, zato je bil tako otožen in zato je hotel ven.” Je dejala sama pri sebi nato pa ga je z nasmehom na obrazu poklicala in predlagala: “Muc moj! Saj lahko tudi ona živi pri nas. Bi bil potem srečen?”
Ko sta Gon in Koma to slišala sta presrečna stekla do princeske in se ji začela dobrikati in drgniti okoli nog. Vsi trije so bili srečni. Gon, ker je zopet imel svojo ljubezen ob sebi, Koma prav tako, princeska, pa je bila srečna, ker je končno videla Gona iskreno srečnega in, ker je imela zdaj po novem kar dva čudovita mačkona pri sebi.
Tako so od tedaj naprej živeli lepo in srečno življenje. Sčasoma, si je svojo ljubezen našla tudi princeska, in tako je bilo na dvoru kmalu zelo živahno. Gon in Koma sta dobila cel kup malih mačjih mladičkov, princeska in njen novopečeni princ pa sta dobila kup svojih otrok. Tako so se otroci igrali skupaj z malimi prikupnimi mucki, med tem, ko sta srečna parčka uživala na sprehodih po parku v stilu največjih zaljubljencev.
Različica strani: |